Museumzoeken logo
Hierboven of onderop zouden we graag informatie van uw museum plaatsen (meer info).

Museums / Schelpenmuseum Zaamslag

Schelpenmuseum Zaamslag

Algemeen
Duizenden schelpen en nog wat andere verzamelingen zijn bijeengebracht in het ruime Schelpenmuseum Zaamslag. Het ouderwetse huismuseum is het resultaat van de levenslange verzamelwoede van eigenaar De Zeeuw. Naar eigen zeggen staat het hele huis, tot op de slaapkamer, vol met schelpen. Schelpen uit de hele wereld zijn nauwegezet geselecteerd en tentoongesteld in vitrines en talloze lades. De kleinste schelpen liggen op handgeschreven briefjes in lucifersdoosjes. Daarnaast herbergt het museum ook een verzameling zeedieren, zoals een opgezette kogelvis, een groot zeepaard, een griffelzee-egel en prachtige koralen. Ook verzamelt De Zeeuw gesteenten, fossielen, mineralen en bodemvondsten. Zo vond hij munten en kogels uit de middeleeuwen en de franse tijd. Het museum toont bovendien de resten van een butskop, 'het ondier van Hellegat'.
Contactgegevens
4543 BH
Zaamslag
Openingstijden
13:00 - 17:00 en 18:00 - 21:00
09:00 - 12:00 en 13:00 - 17:00
Entree prijzen
Gratis

Staat er verkeerde of verouderde informatie op onze website? Laat het ons weten via email naar info@museumzoeken.nl of door klikken op contact. Wij passen het zo snel mogelijk aan.

Recensies van onze bezoekers
2 bezoekers geven Schelpenmuseum Zaamslag een gemiddelde score van 10 (5 sterren).

Laatste recensie:
Zeeuwsvlaamse Gerrit, wat een verwondering en verbazing over uw gepassioneerd levenswerk : deze prachtige verzameling waar de schoonheid van de Evolutie tot leven komt. Zorg ervoor dat deze unieke collectie een museum krijgt in Zeeuwsvlaanderen !

Bekijk alle recensies of geef recensie

...
Bekijk ook eens:
Mariahoeve
Array musea op deze site
Museum overzicht
Bekijk ook eens:
Archeologisch Museum Haarlem
 

Hierboven zouden we graag een advertentie van uw museum plaatsen.
Klik hier voor meer informatie.

© Museumzoeken.nl -