Museumzoeken logo
Hierboven of onderop zouden we graag informatie van uw museum plaatsen(meer info).
Musea / Schelpenmuseum Zaamslag

Schelpenmuseum Zaamslag

Algemeen
Duizenden schelpen en nog wat andere verzamelingen zijn bijeengebracht in het ruime Schelpenmuseum Zaamslag. Het ouderwetse huismuseum is het resultaat van de levenslange verzamelwoede van eigenaar De Zeeuw. Naar eigen zeggen staat het hele huis, tot op de slaapkamer, vol met schelpen. Schelpen uit de hele wereld zijn nauwegezet geselecteerd en tentoongesteld in vitrines en talloze lades. De kleinste schelpen liggen op handgeschreven briefjes in lucifersdoosjes. Daarnaast herbergt het museum ook een verzameling zeedieren, zoals een opgezette kogelvis, een groot zeepaard, een griffelzee-egel en prachtige koralen. Ook verzamelt De Zeeuw gesteenten, fossielen, mineralen en bodemvondsten. Zo vond hij munten en kogels uit de middeleeuwen en de franse tijd. Het museum toont bovendien de resten van een butskop, 'het ondier van Hellegat'.
Contactgegevens
4543 BH
Zaamslag
Openingstijden
13:00 - 17:00 en 18:00 - 21:00
09:00 - 12:00 en 13:00 - 17:00
Entree prijzen
Gratis

Staat er verkeerde of verouderde informatie op onze website? Laat het ons weten via email naar info@museumzoeken.nl of door klikken op contact. Wij passen het zo snel mogelijk aan.

...

Recensie voor museum Schelpenmuseum Zaamslag

Fijn dat u een recensie voor dit museum wilt geven.

Geef hier uw mening en uw naam (mag ook een alias zijn als u dat liever wilt).

Het kan handig zijn om ook uw email te geven als we nog even over uw recensie willen overleggen, maar het is niet verplicht. In ieder geval wordt uw email niet getoond.

  

Uw ster-beoordeling: 1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren

Recensies van onze bezoekers

2 Recensies waarvan 1 met sterren. Gemiddeld aantal gegeven sterren is 5.


Ruijs-Colsen
19 Feb.2020;
Zeeuwsvlaamse Gerrit, wat een verwondering en verbazing over uw gepassioneerd levenswerk : deze prachtige verzameling waar de schoonheid van de Evolutie tot leven komt. Zorg ervoor dat deze unieke collectie een museum krijgt in Zeeuwsvlaanderen !
Adriaan Nelemans

5 April 2019;
Dit is een van de boeiendste musea van Zeeland, met een van de boeiendste verzamelaars...Gerrit de Zeeuw. Hij zoekt en zoekt in de Zaamslagse bodem en vindt de meest opmerkelijke zaken.
...
 

Hierboven zouden we graag een advertentie van uw museum plaatsen.
Klik hier voor meer informatie.