Museumzoeken logo
Hierboven of onderop zouden we graag informatie van uw museum plaatsen(meer info).
Musea / Museum Oud Westdorpe

Museum Oud Westdorpe


Museum Oud Westdorpe
Algemeen
Het Museum Oud Westdorpe is reeds opgericht in 1964. Na aanvankelijk te zijn ondergebracht op diverse locaties in het dorp is het museum nu gevestigd in het voormalig kerkgebouw wat sinds een paar jaar is omgevormd tot MFC 'De Kirke" De collectie bestaat voor een belangrijk deel uit bodemvondsten die door Dhr. Johan Thomas zijn opgegraven en geconserveerd tijdens en na de periode van de grote ruilverkaveling in de jaren 60 van de vorige eeuw. De gevonden objecten dateren meestal van voor de grote overstromingen die de regio gekend heeft. Daarnaast vindt U er een mooi overzicht van de kerkelijke geschiendenis, wat in het bijzonder kader van het kerkgebouw uitstekend tot zijn recht komt. Een paar topstukken zijn hierbij zeker het vermelden waard: Een aardewerk madonna beeldje van omstreeks 1300 en een gerestaureerde preekstoel van voor 1796 behoren te het trotse bezit. Zeer tot de verbeelding spreekt ook het verhaal van de diverse brouwerijen die de gemeente heeft gekend. Naast een mooi overzicht van historische objecten van de vele verenigingen en van de voormalige gemeente Westdorpe schetsen ze tevens een beeld van een van de belangrijkste burgers die het dorp heeft voorgebracht, Dhr. jan Dellaert, bedenker en Oprichter van de nationale luchthaven Schiphol
Contactgegevens
4554 AM
Westdorpe
Openingstijden
14:00 - 17:00
Entree prijzen
Gratis

Staat er verkeerde of verouderde informatie op onze website? Laat het ons weten via email naar info@museumzoeken.nl of door klikken op contact. Wij passen het zo snel mogelijk aan.

...

Recensie voor museum Museum Oud Westdorpe

Fijn dat u een recensie voor dit museum wilt geven.

Geef hier uw mening en uw naam (mag ook een alias zijn als u dat liever wilt).

Het kan handig zijn om ook uw email te geven als we nog even over uw recensie willen overleggen, maar het is niet verplicht. In ieder geval wordt uw email niet getoond.

  

Uw ster-beoordeling: 1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren

Recensies van onze bezoekers

Voor dit museum zijn nog geen recensies gegeven.
Laat jij als eerste een recensie achter?  

...
 

Hierboven zouden we graag een advertentie van uw museum plaatsen.
Klik hier voor meer informatie.